zaterdag 17 april 2010

Oud&Nieuw


Afgelopen week was ik bij mijn vader thuis, en toen keek ik in het oude vitrine kastje van mijn moeder. Die staat nu wat verloren in een hoekje in de serre. Mijn moeder was gek op zilver werk en oud glas en dit stond dan in een heel oud kastje.
Waar we haar altijd een beetje mee plaagde want we noemde dat de duiven til. Sinds mijn moeder overleden is word er niet meer veel mee gedaan helaas, mijn vader heeft inmiddels zijn interieur wat veranderd en het kastje in de serre gezet. Wat ik natuurlijk heel goed begrijp, vroeger vond ik er niks aan al dat oude spul maar nu vind ik het zelf leuk. Denk dat mijn moeder af en toe nog wel eens lachend over mijn schouder mee kijkt.

Maar goed, ik keek dus in dat kastje en zag daar het zilver kleurige balboekje(note book) staan. Die ik ooit eens gekregen heb van een oude buurman, toen wist ik niet zo goed wat ik er mee moest. Maar mijn moeder vond heb gelijk mooi en zette hem in het kastje. Ik heb aan mijn vader gevraagt of ik hem terug mocht hebben omdat ik hem ooit van ome Wob en tante Sien(buren) gekregen had.En dat mocht, toen kwam hij er ook nog aan met een oud kopje die had ik ook van hun gekregen keer met mijn verjaardag met chocolaatjes er in. Zo grappig toen ik nog jong was dacht ik wat stom wat moet ik er mee, en nu was ik heel blij dat mijn ouders dit al die tijd bewaart hebben. Ook zag ik nog een heel leuk schilderij staan in de serre van twee kinderen bij het openhaard vuur. Zeg tegen mijn vader dat vind ik ook zo'n leuk schilderij hoe kom je daar eigenlijk aan? Dat wist hij niet meer maar hij zei gelijk neem maar mee, wat een lieverd hé die paps van mij, bedankt pap dikke kus.

Heb er gelijk even foto's van gemaakt om aan jullie te laten zien, het boekje moet ik nog poetsen maar dat komt nog. Voor het kopje en het boekje heb ik gelijk een plekje gevonden het schilderij moet ik nog even over nadenken staat nu even in mijn werk kamer kan ik er in ieder geval van genieten.

Wens iedereen een fijn weekeind met heel veel zonneschijn!!!!!!!!

Veel liefs van mij xxx

1 opmerking:

  1. Mooi hoor de spullen van vroeger............verdrietig voor je dat je moeder er niet meer is............zo'n gemis.............ik wens je sterkte en een fijne glimlach als je naar deze mooie spulletjes kijkt !

    Fijn zonnig weekend lieve wendy.....

    BeantwoordenVerwijderen